VIDEO Cum circulă mașinile ASP. Pericol în trafic

VIDEO Cum circulă mașinile ASP. Pericol în trafic

Un cititor ne-a transmis imagini video în care este surprinsă o mașină a Autorității de Sănătate Publică (BZ 04 ASP) cum circulă pe DJ 203, încălcând toate normele rutiere.

Pe imagini se vede cu mașina, cu girofarul pornit, depășește un alt autoturism, deși drumul este în pantă, după care trece pe culoarea roșie a semaforului fără a schița vreo urmă de frână.

Prin gestul său, șoferul autospecialei pune în pericol și viața sa și a pasagerilor, dar și viețile celorlalți participanți la trafic.

Potrivit art. 32 OUG 195/2002, alin. 2, lit. b,  sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase: pentru lumina albastră – autovehiculele aparținând poliției, jandarmeriei, poliției de frontieră, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, Ministerului Apărării Naționale, unităților speciale ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, precum și autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.

Acest lucru ne face demonstrează că șoferul surprins în imagini a încălcat de mai multe ori legea.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available