VIDEO Fabrică ilegală de țigări, descoperită de polițiștii buzoieni la Poșta Câlnău

VIDEO Fabrică ilegală de țigări, descoperită de polițiștii buzoieni la Poșta Câlnău

Poliţiştii din Buzău au ridicat aproximativ 1.000 de kilograme de tutun, filtre şi accesorii necesare confecţionării pachetelor de ţigări, peste 500.000 de bucăţi de carton destinate confecţionării pachetelor şi au indisponibilizat un utilaj de mărunțit și cernut tutun.

La data de 16 iunie a.c., în cadrul activităţilor specifice pentru combaterea contrabandei cu tutun, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Buzău, împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Bucureşti, au descins pentru verificări la o clădire dezafectată din Poşta Câlnău.

În incinta clădirii, poliţiştii au descoperit mai multe articole şi utilaje specifice comiterii infracțiunilor de producere și comercializare de produse accizabile ce intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate aproximativ 1.000 de kilograme de tutun, peste 500.000 de bucăţi de carton destinat pachetelor de ţigări, cu inscripţii ale unor mărci înregistrate, filtre şi accesorii necesare confecţionării ambalajelor.

De asemenea, au indisponibilizat un utilaj de mărunţit şi cernut tutun.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de producere şi deținere, în afara antrepozitului fiscal, de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de țigarete, fără a fi marcate.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare