VIDEO Ținutul Buzăului a devenit oficial geoparc UNESCO, un titlu ce încununează eforturile depuse de autorități în ultimii cinci ani

VIDEO Ținutul Buzăului a devenit oficial geoparc UNESCO, un titlu ce încununează eforturile depuse de autorități în ultimii cinci ani

Astăzi, la Consiliul Județean Buzău a avut loc ceremonia se acordare a titlului GEOPARC INTERNAȚIONAL UNESCO PENTRU „ȚINUTUL BUZĂULUI”.

În 13 aprilie 2022, ”Ținutul Buzăului” a obținut validarea oficială ca Geoparc Internațional UNESCO și devine al doilea geoparc din România inclus în Rețeaua Internațională a Geoparcurilor (GGN), după ”Țara Hațegului”.

Teritoriu rural din zona submontană a județului Buzău,  „Ținutul Buzăului” prezintă elemente de interes geologic de valoare globală,  întinzându-se pe o suprafață de peste 1000 de kilometri pătrați și având o populație de peste 40.000 de locuitori.

„Ținutul Buzăului”, cu cele 18 comune componente, reprezintă cel mai amplu proiect de dezvoltare locală pentru județul Buzău, reprezentativ pentru zona Munteniei și pentru întreaga Românie.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu este conștient că numirea este doar o etapă, iar rigorile care vin cu titlul sunt destul de multe, acesta nefiind acordat pentru totdeauna.

Împreună cu autoritățile locale și cetățenii din zonă, inclusiv operatori de turism și așa mai departe, vom face în așa fel lucrurile, să relansăm turismul. E un pas înainte, nu au fost ușor de realizat aceste lucruri, care par simple la prima vedere, dar este munca unor oameni de mai bine de cinci ani de zile. Sunt investiții din bugetele noastre locale la cele 18 UAT-uri. Ca să fie foarte clar, prima grijă pe care trebuie să o avem este că greul de-abia acum începe: trebuie să ne menținem acolo sus, pentru că la fiecare patru ani, vom fi evaluați de către UNESCO”, a spus președintele CJ.

Aflat la Buzău, cu prilejul campaniei de împădurire derulată de către Partidul Social Democrat, președintele formațiunii politice, Marcel Ciolacu, a ținut să marcheze, de asemenea, momentul important pentru Buzău. „E unul dintre momentele în care, întâi și întâi, sunt mândru că sunt buzoian și fac parte din această echipă superbă de la Buzău, dar sunt și mândru că sunt român, pentru că, așa cum spunea domnul președinte al Consiliului Județean, este al doilea geoparc din România, iar astăzi o să primim oficial intrarea în UNESCO”, a spus Marcel Ciolacu.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare