VIDEO Unde îngroapă gunoiul primăria Merei. Munți de deșeuri în albia unui pârâu

În unele zone din județul Buzău, lipsa de intervenție a autorităților pare să îngroape o comunitate, oricât ar fi de aproape de oraș sau de instituții importante. O astfel de situație se înregistrează în Merei, satul Vale Puțului, aflat la doar 3 kilometri de șoseaua ce face legătura cu centrul comunei.

Pentru cei care se aventurează să parcurgă drumul de pământ dinpre șosea către satul uitat parcă de lume, răbdarea trebuie să fie un punct forte. Accesul este extrem de dificil, chiar anevoios, din cauza mocirlei și a denivelărilor, dar despre acest aspect vom relata într-o postare ulterioară. Astăzi vorbim despre munții de gunoaie ce te întâmpină cu puțin înainte de intrare în sat.

Deșeuri menajere de tot felul, scutece, sticle de plastic, resturi de mâncare, animale moarte, și chiar componente de mașini stricate, toate adunate la un loc, te întâmpină aproape de intrarea în satul Valea Puțului, pe partea dreaptă a drumului.

Este greu de crezut că acești munți de gunoaie provin de la cele câteva familii rămase să își ducă traiul în satul uitat de lume, deși este de o frumusețe aparte.

În zonă, dacă privești cu atenție, și ai curajul să te aventurezi printre deșeuri, se observă cu ușurință că au intervenit excavatoarele, însă nu ca să adune deșeurile, ci ca să le împingă într-o râpă adâncă ce pare a fi albia unui pârâu. Oamenii sin zonă spun chiar că ar fi văzut niște utilaje ale Primăriei, însă nu au știut ce lucrări fac.

Localnicii din Valea Puțului spun oftând că nu mai știu încotro să se îndrepte cu petițiile pentru că niciodată nu le-au fost ascultate păsurile. Măcar, poate în urma publicării acestui material, autoritățile competente vor lua măsuri în zonă.

Pe DC224, 45.142137, 26.674922, sunt coordonatele locului în care se află depozitate deșeurile.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare