Week-end plin de evenimente la Lipia. 475 de ani de la atestarea documentară a localității

Week-end plin de evenimente la Lipia. 475 de ani de la atestarea documentară a localității

În acest week-end, locuitorii din Lipia îmbracă straie de sărbătoare. Se împlinesc 475 de ani de la atestarea documentară a localității, iar cu această ocazia au fost organizate mai multe evenimente la care sunt invitați lipienii, cu mic cu mare.

Sâmbătă, 25 Mai, la ora ora 11.00 va avea loc sfinţirea monumentului din centrul satului Lipia, ridicat în memoria eroilor și strămoşilor lipienilor. Slujba de sfințire va fi oficiată de cei doi preoți ai satului, preot paroh Parohia Lipia 2 cu hramul Tuturor Sfinților, Paul Gheorghiță, preot paroh Marius Băjenaru, parohia Lipia 1, cu hramul Sf. Ierarh Nicolae și Starețul Protosinghel, Macarie Gheorghe, al Schitului Ciobănoaia.

După slujba de sfințire a monumentului, organizatorii evenimentului, în frunte cu primarul comunei Merei, Ștefan Chircă, vor inaugura Muzeul localității Lipia, înființat la inițiativa domnului învățător Puiu Ceaușu și a multor localnici inimoși care au donat obiecte prețioase ca valoare istorică și sentimentală.

Duminică, 26 Mai, la ora 11.00, va avea loc inaugurarea sălii de sport din localitate, construită de Primărie pentru elevii Școlii Lipia, după care va avea loc un meci de fotbal cu foşti jucători ai echipelor Avântul Avicola Lipia şi Partizanul Merei.

După finalul meciului, de la ora15.00, se va da startului celei de-a VIII-a ediții a sărbătorii „FLOARE de SALCÂM”, unde cap de afiș vor fi Ionuț și Doinița Dolănescu.

Toate aceste evenimente sunt organizate cu sprijinul Primăriei Merei, la inițiativa unui grup de localnici inimoși care și-au dorit să organizeze la Lipia un eveniment cultural de amploare la care să participe toți localnicii, dar și lipieni plecați prin toate colțurile lumii.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare