Cum arată subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la Evaluarea Națională

Cum arată subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la Evaluarea Națională

Examenul de Evaluare Națională 2021 a început marți cu proba de română, între subiectele primite de elevi fiind un text din Sorin Titel „Pantera neagră” și un text din Stela Giurgeanu „Falsa generozitate”.
Între cerințele pentru rezolvarea subiectelor la română la Evaluare Națională 2021 se numără notarea unor cuvinte care arată timpul în care se desfășoară acțiunea, stabilirea unei legături între cele două texte, identificarea diftongului sau a cuvintelor derivate.

Elevii de clasa a opta au avut de parcurs două texte la prima vedere – „Pantera neagră” de Sorin Titel și un articol de pe site-ul Dilema Veche semnat de Stela Giurgeanu, „Falsa generozitate”.

  • Un text de Sorin Titel, „Zborul”, a fost dat și la subiectele de anul trecut, Evaluarea Națională 2020.

La unul dintre exerciții, punctul 8 de la Subiectul 1, elevii au avut de scris un text argumentativ pe tema „Crezi că ar trebui să își urmezi visul în orice condiții?”, în 50-90 cuvinte.

La punctul 9 de la Subiectul 1, li s-a cerut să asocieze fragmentul din „Pantera neagră” de Sorin Titel cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, în 50-100 de cuvinte.

La ultimul subiect, compunerea de minim 150 de cuvinte, elevii au avut de realizat un text narativ.

Cerința de la ultimul subiect, subiectul al II-lea:

  • ”Imaginează-ți că ai participat la un joc alături de colegii tăi, în curtea școlii. Scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți o situație neprevăzută din timpul jocului, inserând o secvenț descriptivă și una dialogată.”

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare