Atenție, buzoieni! Cazurile de tâlhărie, tot mai dese

Atenție, buzoieni! Cazurile de tâlhărie, tot mai dese

În ultimile zile, polițiștii buzoieni au prins doi bărbați acuzați de tâlhărie. Unul dintre ei a fost depistat chiar în timp ce trăgea de geanta unei femei.

În seara zilei de 04 iunie a.c., în jurul orei 18.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, aflaţi în exercitarea sarcinilor de serviciu, au surprins un tânăr în timp ce sustrăgea geanta unei femei prin acte de violenţă.
Poliţiştii au intervenit şi au imobilizat agresorul, cazul fiind preluat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale pentru continuarea cercetărilor.
În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că tânărul are 18 ani şi este din Costeşti. Acesta ar fi surprins o femeie, în vârstă de 23 de ani, din Bârlad, care se afla în proximitatea unei societăţi comerciale şi care avea asupra sa o geantă. Tânărul ar fi exercitat acte de violenţă asupra femeii, reuşind să îi smulgă poşeta cu documente personale, telefonul mobil şi suma de 400 lei.
În urma activităţilor desfăşurate, prejudiciul a fost recuperat şi restituit.
Tânărul a fost reţinut, în baza ordonanţei, pentru 24 de ore, faţă de acesta fiind continuate cercetările de poliţiştii de investigaţii criminale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Ulterior, magistraţii au emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

**În noaptea de 04/05 iunie a.c., în jurul orei 00.45, un bărbat a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 că ar fi fost deposedat, prin acte de violenţă, de telefonul mobil şi banii pe care îi avea asupra sa.
De îndată, la faţa locuţui a fost direcţionată o echipă de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău, care a demarat cercetări pentru identificarea şi depistarea agresorului.
Din investigaţii a reieşit că bănuit de comiterea faptei este chiar un cunoscut al părţii vătămate, stabilind că este vorba de un buzoian, în vârstă de 28 de ani.
În timp ce se aflau în zona centrală a municipiului, cei doi au avut o scurtă conversaţie, ulterior bănuitul adresându-i ameninţări cu acte de violenţă pentru a-l determina să îi dea bunurile pe care le are asupra sa – telefonul mobil, bani.
Bănuitul a părăsit locaţia, aşa că a fost dat în consemn întregului dispozitiv de ordine şi siguranţă publică, în scurt timp fiind depistat de către un echipaj de jandarmi, în zona comiterii faptei.
Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitului – un bărbat de 34 de ani, din municipiul Buzău.
În urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pe tânăr pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. Ulterior, instanţa a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare