Au salutat drapelul cu burțile la vedere, în blugi mulați și adidași. Nici costumul nu mai este ce era odată

Au salutat drapelul cu burțile la vedere, în blugi mulați și adidași. Nici costumul nu mai este ce era odată

Cu burțile la vedere, în blugi și adidași, aeasta este ținuta în care, acum câteva ore vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre, viceprimarul Ionuț Apostu și prefectul de Buzău, Silviu Iordache au trecut în revistă trupele aflate în onor și au salutat drapelul.

Este inutil să precizăm că ținutele respective nu bat cu niciun dress code în materie de eveniment caracterizat de solemnitate și sobrietate, mai ales pentru oficiali care trec în revistă niște trupe militare aflate în onor.

Iar a saluta drapelul de luptă al unei unități militare – deci implicit pe toti militarii prezenți la solemnitate – îmbrăcați în blugi mulați, unul în tricou cu fermoar, cu adidași în picioare și cu părul de pe piept la vedere, este o dovadă de lipsă totală de bune maniere. Nu vom da acum citate din diverse coduri de bune maniere în ceea ce privește ținuta la astfel de evenimente (nu au decât să dea o căutare pe google toți cei aflați la eveniment), cert este că a-ți etala lejeritatea în ținută în fața unor militari care stau smirnă și a unui drapel (cu valoare de simbol sfânt pentru o unitate militară) arată doar până la ce nivel au coborât nu doar personajele respective ci și partidele care au propus astfel de oameni neinstruiți pentru aceste funcții.

Practic, prin ținuta lor, total nepotrivită evenimentului, toți cei prezenți au adus un afront major și militarilor  dar și publicului prezent la acțiune.

Oricum, în acest ritm, militarii din Buzău vor ajunge în curând să dea onorul unor politicieni îmbrăcați în bermude, cu sandale în picioare și cu cămașa descheiată până la buric, cât să li se vadă lanțurile atârnate de gât…

Pai stimabililor, ce exemple le oferiți copiilor pe care îi aveți în preajmă? Mâine, poimâine, vă vor călca pe urme și vor considera normal să salute drapelul în ținute similare celor pe care le îmbracă la grătar cu prietenii.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available

Citeste si articolele urmatoare

No Content Available