Amendă uriașă pentru un bărbat din Luciu care a abandonat 7 cățeluși

Amendă uriașă pentru un bărbat din Luciu care a abandonat 7 cățeluși

Ieri, în urma apariţiei în mediul online a unei înregistrări video în care se observa un bărbat în timp ce abandona mai mulţi pui de câine, poliţiştii de Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări.

Astfel, poliţiştii au stabilit că protagonistul este un bărbat din Luciu, în vârstă de 53 de ani, care ar fi abanadonat puii de câine pe o stradă din municipiul Buzău, în zona unei autogări, în două zile succesive.

Acţiunile bărbatului au fost surprinse de un sistem de monitorizare video.

Trei dintre micii patrupezi au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, conform procedurilor legale în vigoare. Alţi patru au fost adoptaţi de un buzoian, iar poliţiştii au primit garanţia că acestora le sunt asigurate cele necesare conform cadrului legislativ incident în domeniu, anagajându-se să le ofere adăpost şi hrană.

Bărbatul care a abandonat puii a fost identificat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi i-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor.

Totodată, i-au fost reprelucrate obligaţiile legale ce îi revin ca şi deţinător de animale.

Poliţiştii atenţionează că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează, conform cadrului legislativ actualizat, cu amendă între 3000 şi 12.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare