Anunț important făcut la Buzău de primarul municipiului Chișinău, Ioan Ceban

Anunț important făcut la Buzău de primarul municipiului Chișinău, Ioan Ceban

Sâmbătă, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a organizat o conferință de presă alături de Ioan Ceban, primarul municipiului Chișinău.

Cei doi au explicat care este situația Radio Chișinău și au anunțat că au căutat soluții pentru ca postul regional al Radio România Actualități din capitala Republicii Moldova, să-și păstreze denumirea de Radio Chișinău.

Ioan Ceban a declarat că proiectul de hotărâre privind folosirea toponimului „Chişinău” de către filiala Radio România din Republica Moldova a fost respins de consilierii municipali de la Chișinău, dar va acorda această permisiune în cadrul Consiliului Primarului.

„Am înaintat din nou acest proiect de decizie Consiliului General al municipiului Chişinău pentru şedinţa de joi şi cum nu avem garanţia că acest proiect va trece am discutat cu domnul preşedinte al Consiliului Județean Buzău să luăm decizia astfel încât ca cel puţin provizoriu, pe timpul mandatului meu până în noiembrie 2023, Radio Chişinău să poată continua sub această denumire. Astfel, dacă proiectul de decizie al executivului de la Chişinău nu va fi adoptat joi, lunea viitoare voi comvoca Consiliul Primarului şi vom lua această decizie”.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a ținut să îi mulțumească primarului Ceban pentru implicare și a explicat că votul prin care a fost interzisă folosirea denumirii de Radio Chișinău afectează o mare parte din cetățenii Republicii Moldova.

„Împreună cu primarul municipiului Chișinău, domnul Ion Ceban, am susținut o conferință de presă în care am prezentat soluția identificată pentru ca filiala Radio România din Republica Moldova să poată emite în continuare sub denumirea de „Radio Chișinău”, cel puțin până la finalul mandatului domnului primar Ion Ceban. Astfel, dacă proiectul va fi din nou respins joi de către Consiliul General al Municipiului Chișinău, decizia va fi asumată de către Consiliul Primarului.
Îi mulțumesc pentru implicare și pentru deschiderea de a susține rezolvarea cât mai rapidă a acestei probleme!”, este mesajul transmis de Petre Emanoil Neagu.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare