Biserica de lângă Fântâna Tămăduirii, din Smeeni, în pericol din cauza unui incendiu de vegetație

Biserica de lângă Fântâna Tămăduirii, din Smeeni, în pericol din cauza unui incendiu de vegetație

Flăcări uriaşe au făcut scrum, miercuri seară, stufărişul şi vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de peste 15 hectare de teren, între localităţile buzoiene Maxenu şi Smeeni. Focul s-a întins rapid, înteţit de vântul care sufla în rafale, ameninţând biserica de lângă Fântâna Tămăduirii, din Smeeni, potrivit buzău.adevarul.ro.

Potrivit martorilor, incendiul a izbucnit după lăsarea serii. Pompierii din Smeeni şi echipaje de la ISU Buzău au intervenit cu mai multe autospeciale de stingere, pentru a ţine focul departe de lăcaşul de cult aflat la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Buzău.

 Focul s-a extins rapid şi a pârjolit stufărişul şi vegetaţia uscată de pe marginea drumului judeţean 203D, ajungând la mai puţin de 50 de metri distanţă de biserica şi anexele acesteia.  Intervenţia a durat mai bine de o oră, salvatorii reuşind să ţină văpaia departe de lăcaşul ridicat în zona care, în trecut, aduna mii de pelerini în căutarea miracolului vindecării. Incendiul a fost localizat la timp, spun pompierii, chiar înainte ca vântul să crească în intensitate. 

Bătrânii satului spun că, în urmă cu zeci de ani, aici a existat doar un loc împrejmuit în jurul unui tub de fântână, iar apa din izvor vindeca numeroase boli grave. Presa naţională scria în 1926 că poate vindeca orice boală.   

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare