Senatoarea PSD de Buzău, Liliana Sbîrnea, anunță:„Modernizăm sistemul fiscal! Punem punct astfel cercului vicios prin care bogații profită, iar săracii plătesc!”

COMUNICAT DE PRESĂ Senatoarea PSD de Buzău Liliana Sbîrnea: Este vital pentru educația copiilor și nepoților noștri! Vă invit la consultare publică!

Legile ce privesc educația sunt fundamentale pentru prezentul și viitorul tuturor. Reforma educației poate fi făcută într-un singur fel: Împreună cu dumneavoastră! Cadre didactice, elevi, toți cei care sunteți implicați și dedicați acestui domeniu esențial pentru orice stat. Este un moment istoric în care, împreună, avem șansa de a face ca legislația ce privește educația să fie una constructivă, care să aducă reforma atât de necesară acestui domeniu, a declarat Liliana Sbîrnea, senatoarea PSD de Buzău, cu ocazia lansării în consultare publică de către Ministerul Educației a două proiecte de lege ale educației al căror scop este o reformare din temelii a întregului sistem de educație din România.

Este vorba de Proiectul privind învățământul preuniversitar (forma integrală este disponibilă aici: https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2022/proiecte%20legi%20educatie%20consultare%20publica/invatamant_preuniversitar/Proiect_Lege_invatamant_preuniversitar_Ministerul_Educatiei_2022.pdf) și Proiectul privind învățământul superior (forma integrală este disponibilă aici: https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2022/proiecte%20legi%20educatie%20consultare%20publica/invatamant_superior/Proiect_Lege_invatamant_superior_Ministerul_Educatiei_2022.pdf).
Tocmai de aceea, senatoarea Liliana Sbîrnea consideră că aceste legi trebuie să reflecte nevoile și interesele celor implicați în actul educațional al căror cuvânt este, în opinia sa, definitoriu, motiv pentru care, vă adresează tuturor invitația de a contribui împreună cu ea la perfectarea celor două acte normative.
În acest sens, printr-o inițiativă de dialog și lucru extrem de binevenită, senatoarea Sbîrnea vă invită să îi transmiteți observațiile și propunerile dumneavoastră pentru aceste două acte normative pe adresa de mail senator@lilianasbirnea.ro până pe data de 20 august 2022 pentru le putea transmite într-un punct de vedere centralizat la Ministerul Educației până la data de 24 august a.c., care este termenul limită de consultare publică.

După perioada de consultare, vom analiza împreună forma care va merge pentru aprobare în Parlament și, tot împreună, o vom dezbate pentru ca procedura parlamentară să cuprindă și posibilele dumneavoastră puncte de vedere ulterioare, mai precizează senatoarea Sbîrnea, care, pe lângă formația sa profesională din domeniul educației, este recunoscută pentru implicarea sa în proiectele dedicate educației și muncii din România.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare