Familie de ucrainieni, cu 3 copii, rătăciți în Buzău, salvați de reprezentanții Primăriei

Familie de ucrainieni, cu 3 copii, rătăciți în Buzău, salvați de reprezentanții Primăriei

O familie de cetățeni ucrainieni, formată din 3 adulți și trei copii, ajunsă întâmplător la Buzău, a fost preluată de reprezentanții Primăriei și cazată în condiții de securitate.

Familia, formată din mama, tată, doi copii de 2 și 4 ani, bunica maternă și un adolescent, plecată de 3 zile din Kiev, a ajuns luni după amiază, întâmplător, în municipiul Buzău. S-au oprit la un loc de joacă din centrul orașului și cu greu au reușit să îi explice angajatei că au fugit din calea războiului și nu știu încotro să o apuce. Norocul bărbatului a fost că avea dublă cetățenie și a putut să își însoțească familia către România.

Angajata locului de joacă a luat legătura cu jurnalistul expresulbuzoian.ro și a cerut ajutorul. Îndată am luat legătura cu primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și în doar câteva minute viceprimarul Oana Matache se interesa de situația familiei de ucrainieni.

Din păcate, niciunul nu vorbea alta limbă decât rusă, însă cu ajutorul unor oameni de bine, s-a reușit comunicarea cu ei. Au povestit cu lacrimi în ochi ce au lăsat în urmă, în Kiev, dar și că au considerat că România le-ar oferi o șansă la viață.

Personal, viceprimarul Oana Matache s-a ocupat de cazarea acestora într-un hotel, în condiții de securitate, urmând că în următoarele zile să se decidă la nivelul municipalității unde vor putea fi cazați pe termen lung. De remarcat și disponibilitatea reprezentanților hotelului care s-au preocupat inclusiv să cumpere biberoane și lapte pentru cel mai mic dintre copii.

După zeci de ore de drum, cei 6 membrii ai familiei se pot bucura de confortul unui pat, fără teama de a fi bombardați, de o masa caldă și de ospitalitatea buzoiană.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare