GALERIE FOTO: Pietroasele, comerț în condiții de ev mediu

Pietroasele, o comună recunoscută la nivel național pentru bogățiile și resursele naturale, pentru istoria locului și pentru activitățile de cercetare în viticultură, este, astăzi, un loc în care localnicii își vând mărfurile de pe caldarâm pentru că piața va fi transformată într-o spălătorie, susține deputatul Gabriel Avrămescu.

„Pietroasele, un loc în care autoritățile locale îi condamnă pe oameni la sărăcie!

Duminică, ora 6 dimineața: apar primii comercianți care încep să-și întindă câteva pături pe o bandă de circulație a drumului județean DJ205.

Da, ați înțeles bine!

Direct pe șosea, pe caldarâm, pe jos, la roata mașinilor întind niste cârpe, pături sau câțiva metri de celofane pe care își așază marfa. Așa, pe asfalt, sunt nevoiți piețarii să vândă alimente, răsaduri, haine, încălțăminte și tot felul de lucruri trebuincioase oamenilor locului.
Acolo le-a dat voie primarul să-și desfășoare activitatea. Duminică, de duminică! Acesta este nivelul la care îi tratează primarul la al 7-lea mandat pe localnicii care l-au votat: cu umilință la roata mașinii!

De ce o piață în condiții ZERO de igienă și civilizație?
Pentru că terenul ce servea pe vremuri unei piețe modeste va avea, curând, o altă destinație întrucât primarul a bătut palma pentru o investiție „grandioasă” pentru Pietroasele: o spălătorie auto!

Așadar, Pietroasele, o comună recunoscută la nivel național pentru bogățiile și resursele naturale, pentru istoria locului și pentru activitățile de cercetare în viticultură, este, astăzi, un loc condamnat de autoritățile locale la sărăcie, mizerie și subdezvoltare.

Cum e posibil ca un loc așezat pe o comoară naturală să reprezinte un pol al sărăciei într-o epocă modernă, în secolul digitalizării?

Poate că fiecare dintre noi are o parte din vină!
Însă, în ceea ce mă privește, eu sunt pregătit să-mi iau angajamentul și să schimb aceste lucruri. Nu voi sta cu mâinile în sân și nu voi ridica din umeri la vederea acestor umilințe.

Avem un județ ca o mină de aur care a stat sub jugul incompetenței și a nepăsării. Am încredere că #SePoate și la Buzău cum se poate la Cluj, Oradea, Sibiu și în multe alte locuri din țară.

Mă voi ocupa personal de situația de la Pietrosele și o voi aduce în atenția autorităților care au în competență soluționarea acestor probleme”, a scris pe Facebook deputatul Gabriel Avrămescu.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare