GPS-ul le-a încurcat drumurile. Turiști salvați de polițiști din mijlocul pădurii

GPS-ul le-a încurcat drumurile. Turiști salvați de polițiști din mijlocul pădurii

Week-endul trecut, două persoane s-au rătăcit cu mașina în zona împădurita a județului Buzău, după ce au urmat indicațiile GPS-ului.

Două persoane din municipiul București, care intenționau să ajungă la un punct turistic din comuna Breaza – Chilia lui Ambrozie au rămas blocate în pădure, fără a cunoaște exact locația sau să poată furniza un punct de reper pentru a putea fi găsite.

Ocupanții mașinii urmasera indicațiile oferite de un sistem tip GPS .

După ce au realizat că nu mai pot înainta, întrucât roțile autoturismului au rămas blocate în noroi, au sunat la 112, în jurul orei 20.10.

În ajutorul celor două persoane, un bărbat în vârstă de 42 de ani și mama acestuia, în vârstă de 81 de ani, au venit Alin și Octavian, polițiști ai Secției de poliție rurală Merei, împreună cu voluntari din localitate.

Aceștia au pornit în căutare folosind autovehicule cu dotări speciale, întrucât, cunoscând zona și ținând cont de condițiile meteo din ultimele zile, erau conștienți că numai așa pot găsi și ajunge la persoanele căutate în timpul cel mai scurt.

Cu toate că precipitațiile au fost abundente în zona respectivă și faptul că mașina rămăsese blocată la mai bine de 1 kilometru de cel mai apropiat drum forestier circulabil, polițiștii au reușit să ajungă la apelant în mai puțin de 90 de minute, mașina acestora fiind găsită în pădure, în apropierea Vârfului Istrita, din comuna Pietroasele.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare