Incendiu de proporții la Beceni. Ard 400 de hectare de vegetație uscată

Incendiu de proporții la Beceni. Ard 400 de hectare de vegetație uscată

Pompierii buzoieni au fost solicitați astăzi, in jurul orei 14, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe raza UAT Beceni.

Imediat, către locul indicat au început deplasarea pompierii din cadrul Punctului de Lucru Beceni, iar în urma recunoașterii ce indica inițial o suprafață de ardere de peste 150 de hectare, forțele prezente la fața locului au fost suplimentate cu personal din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat.


De la momentul sosirii, pompierii buzoieni au acționat continuu pentru stingerea focarelor, ce s-au întins, din cauza condițiilor meteo favorizante, pe raza mai multor localități cum ar fi Beceni, Gura Dimienii, Valea Parului, Dogari, Florești, si au cuprins în total o suprafață aproximativa de 400 de hectare.


Pana la acest moment, datorita eforturilor susținute a pompierilor, cu toate că accesul în zonele unde incendiul se manifestă sunt greu accesibile, majoritatea focarelor au fost lichidate.


Pentru gestionarea situației, în cadrul misiunii au fost angrenate: o autospecială de stingere cu apa și spumă, un ATV, 3 autospeciale de transport personal, iar pentru că terenul este greu accesibil, la intervenție au participat 2 ofițeri și peste 20 de subofițeri echipați cu mijloace de primă intervenție, turbosuflante și atomizoare portabile, ce au putut fi transportate către zonele țintă.


Misiunea este în dinamică, iar datele se pot schimba până la finalul acesteia.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare