Masivul Penteleu, piatră de încercare sa turiștilor. Misiune specială a jandarmilor montani

Masivul Penteleu, piatră de încercare sa turiștilor. Misiune specială a jandarmilor montani

În week end, un subofiter din cadrul Postului Montan Nehoiu a informat dispeceratul că a fost anunțat de către personalul care deservește stația meteo Penteleu cu privire la faptul că 6 tineri, majoritatea minori, au trecut prin fața stației meteo dezorientați, neștiind să se întoarcă de unde au plecat.


S-a discutat telefonic cu persoanele respective care au fost sfătuite să rămână la stația meteo până la sosirea echipajului de jandarmi, având vedere că în scurt timp urma lăsarea întunericului, context in care nu era indicată deplasarea unor persoane neexperimentate pe un traseu turistic montan.

Un echipaj de jandarmerie montană a ajuns la stația meteo de pe vârful Penteleu, unde a găsit cele 6 persoane într-o stare bună, neavând nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au fost preluați de către jandarmi și conduși în siguranță până la punctul Gura Cernatului.


Jandarmii recomandă turiștilor să se documenteze temeinic în ceea ce privește traseele montane ce urmează a fi parcurse, să evite zonele semnalate cu riscuri și să programeze excursiile astfel încât să evite deplasarea după lăsarea întunericului.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare