Isprava unui copil de 13 ani. Și-a lăsat vecinul fără economii

Percheziții la un medic, cadre medicale şi personal auxiliar al unui cabinet medical din Buzău. Prejudiciu de 400.000 de lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea parchetului, au efectuat 4 percheziţii domiciliare în judeţul Buzău şi în Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului asigurărilor sociale de sănătate de aproximativ 400.000 de lei.

În data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat 4 percheziţii în municipiile Buzău şi Bucureşti, respectiv în oraşul Pogoanele, la sediul profesional şi locuinţele unor cadre medicale şi personal auxiliar al unui cabinet medical.      

Activităţile s-au desfăşurat în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2019, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti,  în calitate de medic la un cabinet medical din Pogoanele, împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ca urmare a derulării unor contracte având ca obiect furnizarea serviciilor medicale în asistenţă medicală de specialitate din ambulatoriu,  ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienți, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate.

De asemenea, deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi.

Ulterior, ar fi întocmit şi transmis lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor.

Astfel, prejudiciul cauzat  bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ  400.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente.

În baza mandatelor de aducere, trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare