Vești bune cu costuri crecute. Blocul pentru medici se va construi, dă asigurări președintele Consiliului Județean

Vești bune cu costuri crecute. Blocul pentru medici se va construi, dă asigurări președintele Consiliului Județean

Una caldă, una rece din partea Consiliului Județean Buzău, Autoritățile dau asigurări că blocul de locuințe pentru medici se va construi, așa cum s-a promis, însă costul investiției aproape că s-a dublat din cauza exploziei prețurilor materialelor de construcții.

Consilierii județeni, în cadrul ședinței ordinare a lunii iulie, au avut astăzi pe masă un proiect referitor la actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru blocul de locuințe destinate halatelor albe. Valoarea investiției realizate cu bani de la bugetul județului a crescut de la 16 milioane de lei, cât a fost estimată în vara anului trecut, la aproape 30,5 milioane de lei. Autoritățile județene pun acest fapt pe seama scumpirii accelerate a materialelor de construcții, echipamentelor și utilajelor.

“A trebuit să facem niște modificări pentru că prețurile, în general, la materialele de construcții au crescut foarte mult și pentru că începe procedura de licitație, nu vrem să mergem cu un caiet de sarcini care nu poate fi viabil, să riscăm să nu vină nimeni la licitație. Pe moment noi nu plătim niciun ban. Vedem ce se întâmplă și după licitație. Știți că o licitație nu merge niciodată pe sută la sută din valoare. În ultima vreme, practic, s-a produs o explozie a prețurilor materialelor de construcție. Este foarte greu să modifici în timpul jocului, pentru că asta este legislația, anumite lucruri din caietele de sarcini și implicit din ce s-a întâmplat la licitație, și putem să ajungem ca unii constructori să nu-și mai poată continua lucările pentru că nu mai devin rentabile și pot ajunge chiar la faliment”, a adăugat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare