Motocicliștii, în marș pe străzile Buzăului sub sloganul B-SAFE

Motocicliștii, în marș pe străzile Buzăului sub sloganul B-SAFE

Polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au participat la Campania de conștientizare a accidentelor de circulație „B-SAFE!”, sub formă de marş, iniţiată de B-Zones și comunitatea moto din Buzău, activitate preventivă ce are ca scop reducerea riscului rutier în rândul motocicliştilor şi mopediştilor şi conştientizarea lor asupra necesităţii cunoaşterii şi respectării cu stricteţe a regulilor de circulaţie, precum şi a sensibilizării conducătorilor auto privind existenţa în trafic a motocicliştilor.
La activitate au fost prezente echipaje de poliţie rutieră şi o motocicletă de poliţie, iar polițiștii rutieri au discutat cu participanții la acțiune și le-au transmis recomandări rutiere.

Inspectoratului de Poliție Județean Buzău recomandă motocicliștilor:

Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încearcați întotdeauna să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria!
Anticipați intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază gresit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacţie!
Feriți-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!
Asigurați-vă în oglizi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră!
Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente!
Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!
Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale!
Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare!
Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot rani ochii sau faţa. Cea mai bună protectie este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă!
Fiţi vizibil – purtati haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!

Recomandări pentru șoferi:

Asigurați-vă temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda. Şi în niciun caz nu întoarce pe linia continuă!
Păstrați banda în viraje!
Asigurați-vă înainte de a deschide portiera – lucru valabil şi pentru cei care vă însoţesc!

Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, vă dorește drum bun!

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Promo

Citeste si articolele urmatoare

Citeste si articolele urmatoare